Ai cumva si retete pentru paine fara gluten?
De către: Sonia
De către: daniela
De către: Gabriela Dragomir
Domnule Dan, iti multumesc din tot sufletul pt. succesul pe care l-am avut, in sfarsit, dupa 7 ani de incercari si nereusite, desi am respectat intocmai reteta atasata aparatului. Mi-a iesit o painica de 1 kg, bine crescuta, rumena, pufoasa, minunata… Reteta este PERFECTA!
Sanatate si fericire, sa-i mai faci si pe cei din jur, fericiti!
De către: mihai
salut,
am facut ieri prima proba dupa indicatiile de pe blog. super paine super sfaturi, insa am intampinat o problema cand sa scot painea din cuva. din cauza paletelor a iesit greu chair sa rupt coltul painii
De către: mihai
oare inainte sa inceapa coacerea nu ar fi bine sa scoatem paletele, asfel dupa ce se coace painea va arata mai bine si totodata se va scoate mai usor?
De către: Dan
@mihai: -- nu trebuie scoase paletele, lasă-le acolo, așa cum sunt… Pentru a scoate pâinea din cuvă mai ușor, am explicat deja AICI ce trebuie făcut.
De către: R
@mihai: eu pun ulei de masline pe ax si pe interiorul paletei inainte de inceperea programului.
comentariul celalalt se refera la lipirea de peretii cuvei, nu de paleta si nu trebuie scos aparatul din priza, se poate opri functia de mentinere la cald apasind lung pe STOP.
De către: mihai
felicitari pentru reteta, am rezolvat si cu paletele citind indicatile din commenturi. bravo!
De către: Cornelia
Buna ziua, cunoasteti o reteta de paine cu cartofi la aparatul Moulinex sau in general? Multumesc!
De către: Georgeta
Multumesc frumos pt. reteta, Dan. Painea a iesit super buna. Ma bucur ca am citit rețetele tale inainte de a ma pune pe treaba. Singurul aspect pe care l-am omis a fost cel despre scoaterea pâinii, despre palete. Tare m-am speriat la final cand am constatat ca paletele au ramas in paine. Greu am scos painea din tava. Acum am citit si review-urile despre scoaterea pâinii. Sper sa fie bine data viitoare. Multumesc pentru reteta, multumesc pt TOT!
De către: Alina
Te rog frumos, Dan, sa ma ajuți cu un sfat, dispun doar de drojdie proaspătă (echivalentul l-am citit tot pe Blogul tău 10 g drojdie uscata corespunde cu 25 g drojdie proaspătă) am folosit Rețetă ta, am pus la final drojdie proaspătă, mi-a ieșit o pâine care nu a crescu coaptă aproape jumătate, jumătate, nu. Cum trebuie sa procedez cu drojdia proaspătă dizolva puțin în apa și o adaug la lichide, o pun ultima data dizolvata puțin sau deloc, cum trebuie sa procedez, fiindcă aici cred ca întâmpin probleme? Mulțumesc, frumos, pentru, înțelegere!
De către: V.Mosneagu
Am inlocuit parte din faina alba 30-40% cu tarate iar painea nu a crescut, a ramas chilug cum se spune in moldova.
De către: Radu G
Va salut. Am făcut pâinea după rețeta si a iesit super. Intrebare…cu drojdie proaspătă nu se poate face? Și dacă , da , cum ?
De către: Andrei
Bună ziua. Am găsit următoarea rețetă de pâine cu cartofi. Sunt curios dacă a încercat-o cineva și ne poate împărtăși din experiență.
[img]https://i.imgur.com/pBl4X4z.jpg[/img]De către: Constantin
Buna ziua
Va rog ref drojdie -- pe plic scrie un plic la 500 g piane iar la rețeta mașinii scrie 1,5 lingurița
Respectând rețeta mașinii nu a crescut corespunzător ;ce ma sfătuiți ?
cu mulțumiri
Constantin
De către: Francisc întâiul
Ce să zic? Influențat de Dan, mi-am cumpărat și eu un aparat de făcut pâine. Eu, băiatul crescut la țară cu pită coaptă de bunică în cuptorul din curte… Ce să vezi? După două săptămâni de încercări cu tot felul de rețete, am reușit!
Două linguri de ulei, vreo 3-4 deți de apă, o linguriță de sare și una de zahăr, 520 de grame de făină 550 (făina e secretul) 100 de grame de cartofi fierți în coajă și un plic de drojdie uscată plus un aparat Gorenje setat pe programul coacere rapidă (2 ore și 10 minute, cu un plus de 10 minute pentru culoare).
Dacă nu vă iese pita din prima, nu disperați. Încercați și-a doua oară. Nimeni nu s-a născut savant.
Iar de vă iese din prima, împărtășiți-vă experiența, că nu strică…
De către: Francisc întâiul
Uite-așa devenim cu toții brutari și pita devine brand național. Chiar nu glumesc, pita coaptă în „aparatele de făcut pâine” e mult mai bună decât cea cumpărată de pe rafturile magazinelor.
Nu fac reclamă, încercați. Merită!
De către: Octavian
O recomandare pentru a pastra painea proaspata pana la final.
Dupa scoaterea painii din cuva masinii, puneti-o pe un capac de lemn sa se raceasca, timp in care aceasta va fi invelita cu un prosop curat de bucatarie.
Asigurati-va ca aceasta s-a racit, infoliati-o toata cu folie alimentara (strech) in 2-3 randuri.
Astfel, aceasta se va pastra proaspata si nu se va usca.
Dupa taierea painii, infoliati din nou partea ramasa descoperita!
Pofta buna!
De către: Anonim
La multi ani și un 2022 minunat!!!
Vreo reteta de pâine fără gluten, se poate?
De către: Miki
Salut! Primele dati când am incercat sa fac pâine la mașină a fost un fiasco total. Ieșea dezumflată orice aș fi încercat, așa că, am sfârșit prin a pregăti doar aluatul in ea. (pâinea o coceam ulterior in cuptor in oala de fonta) Mult timp am crezut că mașina de pâine este de vina: am una dintre cele mai ieftine de pe piata, Silvercrest. Până am găsit rețeta ta…și blogul acesta! Ei bine, am reușit să fac integral pâinea la masina, cu rezultate remarcabile chiar și în această mașină de”3 lei”. La prima pâinică am zis sa merg la sigur și să folosesc amestec egal de faina neagra si alba. A fost o pâine de 1250 g mare și frumoasă. Pentru ca noi nu suntem mâncători de pâine albă,la următoarea am folosit 400 g faina neagra, 250 g alba, 50 g semințe de in in amestec cu fulgi de ceapa prăjită, am înlocuit zaharul și laptele praf cu 2 lingurițe pline de lapte condensat, am adăugat niste pasta concentrata de tomate și câteva bucățele de roșii uscate la soare, restul rețetei conform tabelului. Surpriza! A ieșit și de data asta! Eu cred totuși că și acoperirea geamului mașinii a jucat un rol important(voi incerca și fără) Concluzia mea este că poate ieși pâinea și la o mașină fără pretenții. Mulțumesc pentru “tips and tricks” oameni buni!