Quantcast
Channel: Comentarii la: Reţetă pâine de casă, pentru aparat de făcut pâine
Viewing all 270 articles
Browse latest View live

De către: Dan

$
0
0

Dragoş, citeşte mai sus că am explicat: vezi aici.
Cel puţin maşina mea de pâine (Moulinex), are o funcţie care ţine pâinea caldă, după ce pâinea este gata. Asta înseamnă că şi după terminarea programului, cuva va fi încălzită periodic. Pentru a preveni acest lucru, cablul de alimentare trebuie scos din priză.
În acest fel, cuva metalică se va răci. Metalul devenit mai rece decât pâinea şi în contact cu coaja pâinii care este caldă, va creea condens. Acel condens, va înmuia uşor coaja pâinii, astfel că va putea fi scoată mult mai uşor din cuvă.


De către: Dragoș

$
0
0

Dane scuze, nu am citit toate mesajele de pe acest forum și nici explicația ta în acest sens. Am lăsat pâinea în mașină cca 10 minute, dar nu am scos-o din priză. Dacă metoda ta dă rezultate am să montez un comutator de pornit/oprit curentul, ca să nu mai scot din priză de fiecare dată, căci sigur priza nu rezistă în timp.

De către: Carmen

$
0
0

Dragos,
Am aceeasi masina de paine ca si a ta, ca si a lui Dan.
Ptr. inceput m-au ajutat foarte mult explicatiie de aici, apoi am adaptat informatiile functie de nevoi.
Astfel, ptr. ca am parintii in varsta si nu pot manca f.bine coaja prea groasa care iese, ptr. painea facuta cu progr.5 o tin de seara pana dimineata, se raceste complet si iese f usor din cuva, o las un pic pe gratarul de lemn ptr. paine sa se zvinte din cauza condensului facut, apoi o pastrez in punga.
Iar ptr.painea facuta cu progr.4, o las doar vreo 2 ore, face acel condens, apoi iese f.repede.
Specific faptul ca, ptr. ambele programe folosesc aceeasi reteta postata de Dan mai sus doar ca, la progr.4 painea iese cu o coaja subtire.
Multa bafta !

De către: Dragoș

$
0
0

@ Carmen -- Am să încerc și eu cu prog.4 (2 ore și 57 min) și să țin pâinea mai mult în cuvă până face condens. Soția m-a sfătuit să încerc după ce se oprește frământatul și înainte să înceapă aluatul să crească, să pun în cuvă de jur împrejur hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Pentru început încerc varianta lui Dan, dacă nu reușesc, încerc varianta ta cu progr.4 și dacă nu, voi încerca și cu hârtie de copt. Am impresia că pâinea la mine pe progr.5 (3 ore și 5 min) iese mult prea răscoaptă (coaja) poate și din cauză că am în rețea tot timpul 235 V., sau termostatul mașinii reglează o temperatură prea ridicată. Oricum mulțumesc de informație.

De către: Carmen

$
0
0

Dragos,
Am mai raspuns dar, se pare ca am raspuns prost. Nu stiu unde mi-a aterizat mesajul.
Pe scurt, m-as bucura sa va iasa painea, chiar daca va chinuiti un pic pana o dovediti. Parerea mea, nu folositi hartia, ar fi pacat sa va complicati. Pana la urma, rostul masinii este sa ne usureze munca. Dupa cateva incercari, ai sa reusesti sa o cunosti si vei sti ce poate. Eu o folosesc intens de 1 an incheiat. Pana si progr. ptr. aluat de pizza imi este util desi, mi se parea totul un moft. Este PERFECTA mai ales ca la consum nu este mare diferenta! Am ajuns sa fac si baghete, cu diferenta ca o pun la munca ptr. framantat si le coc la cuptorul electric.
Eu am concluzionat asa: progr.5 indiferent ce cantitate de faina folosesti si indiferent ce grad de rumenire, tot coaja groasa face si greu de mestecat ptr. cei cu dantura mai sensibila. De aceea, la acest progr. eu las painea in cuva cel putin 7ore; astfel, se inmoaie coaja si imi si iese rapid din cuva.
La progr4 coaja iese mult mai subtire si o las intre 2 si 4 ore (functie de timpul meu) si iese la fel de usor din cuva si mai prind si ceva paine calda… :)

Succes si spor !

Multumesc inca odata lui Dan, pentru reteta de paine !

De către: Gabriela

$
0
0

Bună ziua, aș dorii sa stiu daca pot folosii cantitățile de mai sus și dacă interesez folosesc doar faina integrala de grau? Și de asemenea m-ar interesa daca as putea elimina sarea, laptele praf si zaharul? Și dacă se poate, trebuie să le înlocuiesc cu altceva? Fetiță mea este mare iubitoare de pâine și aș vrea să îi ofer o alternativă cât mai sănătoasă! Va mulțumesc,

De către: Dan

$
0
0

@Gabriela: -- Sarea şi laptele praf pot fi eliminate fără probleme. Doar că, dacă nu pui absolut deloc sare, va ieşi o pâine uşor dulce (cam fără gust), însă, e adevărat că e mai sănătos fără sare. Cantitatea de sare însă nu e mare la o pâine, eventual poţi încerca cu doar o jumătate de linguriţă de sare.
Se poate şi fără zahăr, însă dacă vezi că nu creşte pâinea foarte mult, atunci va trebui probabil să suplimentezi drojdia, asta deoarece bacteriile din drojdie se hrănesc cu zahăr ca să crească.
O pâine făcută numai din faină integrală, nu va creşte la fel ca o pâine care conţine şi cel puţin 50% faina albă de grâu şi nu va fi la fel de gustoasă. Va fi în schimb foarte sănătoasă, e adevărat.

De către: magdalena

$
0
0

Buna!
Eu am masina Silver Crest de la Lidle.Sunt multumita de ea , painea iese foarte buna si folosesc programul cel mai scurt de 1.15 minute. Ceea ce nu ma bucura foarte mult este ca indiferent cat etansez capacul (punand greutati deasupra) nu se rumeneste sus , ci doar lateralele; al doilea inconvenient este ca raman paletele in paine si se scot destul de urat rupand painea,practic nu mai ai o felie frumoasa in cele doua zone .Am incercat si lasata sa se raceasca si calda …degeaba. In rest am facut si paine dulce si aluat de pizza (reteta din cartea masinii, care nu este chiar ok pentru ca este prea moale si l scot greu din cuva dar daca am pus mai multa faina nu mai iese aluatul atat de pufos si subtire). Oricum reteta de paine a lui Dan si varianta de 750gr si varianta 1250gr este foarte buna si cu programul scurt .


De către: Dan

$
0
0

@magdalena, pentru a “ajuta” maşina să rumenească mai tare şi partea de sus a pâinii, pune deasupra pe capac (acolo unde este vizorul de sticlă) un prosop de bucătărie mai gros, împăturat în 4.

De către: magdalena

$
0
0

Am pus si prosop si greutate …nu functioneaza .

De către: Dragoș

$
0
0

@Carmen- Am procedat cum mi-ai spus. Am folosit rețeta lui Dan pentru pâine de 1kg și prog.4 care e mai scurt (2h57′).După terminarea programului, am scos din priză mașina și am lăsat cuva cu pâine în mașină cu capacul pus cca 6 ore. Pâinea a ieșit din cuvă foarte ușor, iar coaja e moale numa’ bună de ronțăit și de o persoană ca mine care nu mai are dinți de castor ca în tinerețe. Metoda lui Dan cu prosopul peste capac pentru a se rumeni pâinea deasupra, e practică și a dat rezultate și la mine. Am studiat puțin problema și am „cârpit” o parte din orificiile din interiorul capacului prin înfiletarea unor kiplinguri (holdșuruburi scurte) prin care ieșea căldura. Pentru cei interesați același lucru se poate face și la cuptorul aragazului care nu rumenește. Din cele 3 fante din spatele aragazului prin care iese căldura am astupat-o pe cea din mijloc cu tablă din aluminiu și uite așa am rezolvat problema rumenitului.

De către: Carmen

$
0
0

Dragos,

Ma bucur ca esti multumit de acest procedeu ce i drep,cam anevoios dar, cel putin ai satisfactia unei paini pe placul vostru ( tu si sotia). Eu zic totusi ca,ptr.progr.4 este suficient s o tii 2 ore. In ceea ce priveste metoda lui Dan cu prosopul, mie mi a cam fost teama s o folosesc ,tinand cont de fantele de aerisire care se spune in cartea tehnica sa nu le acoperi.Dar,daca voi ati folosit o si da randament,parca ma bate si pe mine gandul asta…

De către: Dragoș

$
0
0

@Carmen -- Mașina are pe lateralele corpului alte fante pe unde iese căldura. Cele de deasupra de pe capac nu trebuiesc acoperite toate. Din câte îmi amintesc, Dan a recomandat să se acopere cu prosop numai geamul de pe capac deoarece e posibil să se piardă căldură pentru că nu e așa etanș. Eu nu am obturat toate orificiile din interiorul capacului. În plus Dan a mai atras atenția că e posibil să nu etanșeze bine capacul și se pierde căldură. Am improvizat cu o jartea ca să țină capacul presat. Diferența nu e așa de mare la rumenire, oricum pâinea nu mai e albicioasă deasupra.

De către: Messe

$
0
0

Eu am un aparat Sana cu cuva din inox, l am cumparat dupa net, in cartea producatorului am gasit niste retete, una din ele suna cam asa: 700 de grame faina, 500 de grame apa, 150 de grame maia , sare si ulei, am respectat reteta, programul care dureaza 7 ore si 10 minute (5 ore cresterea) , am folosit faina integrala bio de la megaimage cumparata si am folosit , cred ca aici am gresit, drojdie proaspata, am pus un cub si un sfert pakmaya de 25 de g pe care l am dizolvat in apa calduta cu 1 lingura de zahar si apoi l am lasat 10 minute dupa ce am amestecat continutul, rezultatul un dezastru, paine necoapta si un aspect faramicios si urat. ce ma sfatuiti ?

De către: Raluk

$
0
0

Am primit si eu o masina de facut painea marca SilverCrest, am incercat reteta de paine a lui Dan si a iesit delicioasa, in schimb nu a iesit rumenita deasupra chiar daca am dat ultima treapta de rumenire.
Imi poate da cineva un sfat? Ce se intampla?


De către: Dan

De către: lenax

$
0
0

Multumesc mult pentru reteta. Pentru prima data, dupa mai bine de 1 an de cand am masina de paine, am reusit sa fac o paine foarte buna.
Te rog, daca stii, sa scrii si o reteta de facut cozonac cu masina de paine.
Inca odata MULTUMIRI.

De către: Catalin

$
0
0

Buna Dan, fac paine traditionala de mai bine de un an cu ow6101 si se facea perfect pana de curand ,cand nu mai creste aluatul cat trebuie, desi painea iese buna, poate da mai densa. Nu stiu, sa fie drojdia problema? Parca are un miros mai puternic de cam tot atata timp de cand nu mai creste calumea aluatul.

De către: R

$
0
0

@ Dragos: eu pun ulei de masline la inceput pe ax si in orificiul paletei, dupa care montez paleta pe ax

De către: Dragos

$
0
0

@R: Interesantă ideea cu uleiul. Am să încerc. Mulțumesc.

Viewing all 270 articles
Browse latest View live